Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus on perinnehoito. Hoito käsittää kaikki liikeratoihin vaikuttavat anatomiset osa-alueet lähtien liikkeelle jaloista päätyen päähän. Käsittelyn aikana vapautetaan lihakset, sidekudokset, kudosnestekierto, verenkierto ja hermotoiminta luonnolliseen tilaan, jossa puolustuksella ei ole tarvetta.

Kalevalaiset jäsenkorjaajat lähtevät siitä, että ihminen on kokonaisuus, jota tulee myös hoitaa kokonaisuutena. Hoidon aluksi pyritään selvittämään kaikki tuki- ja liikuntaelinten poikkeavuudet ja niiden aiheuttajat sekä kartoitetaan asiakkaan terveydentila. Hoitolomakkeella asiakas kertoo taustatietojaan.

Kineettinen ketju eli lihastoimintaketju lähtee varpaista ja päätyy pääkallon luihin. Jäsenkorjaaja tarkistaa kehon asennon, lihasjännitykset, luut, nikamat ja pehmytkudokset huomioiden koko lihastoimintaketjun toiminnan.

Hoidossa mobilisoidaan niveliä, parannetaan sidekudosten ja lihasten liikkuvuutta venyttämällä niitä asiakkaan omaehtoisia liikeratoja hyödyntäen. Tukirakenteet saatetaan paikalleen käyttäen hyväksi asiakkaan vapaaehtoista liikerataa ja nivelkanavat avataan kevyellä venytysliikkeellä. Hoidon jälkeen prosessi jatkuu kehossa parikin viikkoa, mikäli hoitaja on onnistunut voimistamaan kehon luontaisia parantavia mekanismeja.

Kalevalaisen jäsenkorjaajan apua saatetaan tarvita silloin, kun kehon tasapainotekijät eivät ole kunnossa. Tämä saattaa näkyä mm. alaselän kipuina, niskavaivoina, olkapään erilaisina haasteina, tenniskyynärpäänä, rannekanava oireyhtymänä, nilkka- ja polvivaivoina. Niska-hartiaseudun kivun syy voi löytyä melkein mistä tahansa kehon osa-alueelta. Esimerkiksi nilkan virheasento voi aiheuttaa mittaeron jalkoihin, joka puolestaan kääntää lantiota aiheuttaen mutkaa selkärankaan ja tuntuen kipuiluna nista-hartuiseudulla.

Toisin kuin moni muu hoitomuoto jäsenkorjaus lähestyy ihmistä hyvin lempeästi. Jopa niin, että mitä tiukempi lihaksen kireys on, sitä lempeämmin lihaksia ja kudoksia käsitellään. Kovakourainen käsittely saattaa rikkoa kudosta lisää ja jopa laskea suorituskykyä. Jäsenkorjauksessa lihaksia lähestytään hellällä otteella vähitellen, ikään kuin rennoksi suostutellen.

Asiakkaan ei tarvitse valmistautua hoitoon millään tavoin. On kuitenkin hyvä, että on syönyt päivän aikana, jottei verensokeri ole liian alhainen. Asiakas on hoidon aikana alusvaatteisillaan peitettynä huovalla muutoin paitsi hoidettavalta alueelta.

Kannattaa varautua siihen, että hoidon jälkeen väsyttää, kun keho totuttautuu uuteen ryhtiin. Ensimmäisten kolmen päivän aikana on hyvä jättää raskaat fyysiset työt ja urheilu. On hyvä muistaa, että jokainen on yksilö ja tällöin reaktiot hoidosta ovat myös yksilöllisiä.

Tervetuloa palauttamaan kehollesi luonnollinen tasapainotila.

 

Lisätietoja Kansanlääkinta seura ry